- 30
minTemps de préparation - 2
perPortions
Sommaire recettes
- Nom de l’auteurKristin Baeke
- Type recetteViande
- DifficultéFacile
- PlatPlat principal
- IngrédientsViande
- Nombre personnes2 personnes
Ingrédients
- 500 g gehakt
- 2 courgettes
- 50 g paneermeel
- 2 eieren
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 100 g Parmezaan kaas
- Olijfolie
- Nootmuskaat
- Paprikakruiden
- Peper
- Zout
- Worcestersaus
Étapes
- Snij de courgettes mooi in de lengte en 2 gelijke delen.
- Lepel (met een soeplepel) mooi het binnenste uit, maak dus een bootje.
- Snipper de uien HEEL fijn en hak de look HEEL fijn.
- Meng gehakt, paneermeel, eieren, ui, look, paprikakruiden, nootmuskaat, de Worcestersaus, de helft van de kaas, peper en zout in een keukenrobot tot een mooie gladde homogene massa. Of als je nog geen keukenrobot hebt, zoals ik, gewoon in een mengkom.
- Vul de courgettebootjes met deze mengeling, goed aandrukken met bv. een vork. Ongeveer de helft van het mengsel komt boven de courgette uit.
- Doe olijfolie in een vuurvaste ovenschotel (tegen het aanbakken) en leg er de courgettes in.
- Bestrooi met de rest van de Parmezaan kaas.
- Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, de laatste 5 minuten mag je eventueel op matige stand de grill opzetten.
- Dien op met basmatirijst en een zelfgemaakt tomatensausje waar je uiteraard ook wat Worcestersaus in verwerkt.
Recettes similaires
Carpaccio rouge d’été
Préparation: 10 mins
Tartare à l’italienne
Préparation: 15 mins
Bolognaise de courge spaghetti
Préparation: 30 mins