- 30
minVoorbereidingstijd - 2
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamKristin Baeke
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen2 personen
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 2 courgettes
- 50 g paneermeel
- 2 eieren
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 100 g Parmezaan kaas
- Olijfolie
- Nootmuskaat
- Paprikakruiden
- Peper
- Zout
- Worcestersaus
Stappen
- Snij de courgettes mooi in de lengte en 2 gelijke delen.
- Lepel (met een soeplepel) mooi het binnenste uit, maak dus een bootje.
- Snipper de uien HEEL fijn en hak de look HEEL fijn.
- Meng gehakt, paneermeel, eieren, ui, look, paprikakruiden, nootmuskaat, de Worcestersaus, de helft van de kaas, peper en zout in een keukenrobot tot een mooie gladde homogene massa. Of als je nog geen keukenrobot hebt, zoals ik, gewoon in een mengkom.
- Vul de courgettebootjes met deze mengeling, goed aandrukken met bv. een vork. Ongeveer de helft van het mengsel komt boven de courgette uit.
- Doe olijfolie in een vuurvaste ovenschotel (tegen het aanbakken) en leg er de courgettes in.
- Bestrooi met de rest van de Parmezaan kaas.
- Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, de laatste 5 minuten mag je eventueel op matige stand de grill opzetten.
- Dien op met basmatirijst en een zelfgemaakt tomatensausje waar je uiteraard ook wat Worcestersaus in verwerkt.
Gelijkaardige recepten
Zomerse tomatencarpaccio
Voorbereiding: 10 mins
Bloemkoolburger met Lea & Perrins Worcestersaus
Voorbereiding: 30 mins
Torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake
Voorbereiding: 15 mins