• 30
    min
    Voorbereidingstijd
  • 2
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: no comments
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamKristin Baeke
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHoofdgerecht
  • IngrediëntenVlees
  • Aantal personen2 personen

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 2 courgettes
  • 50 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g Parmezaan kaas
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Paprikakruiden
  • Peper
  • Zout
  • Worcestersaus

Stappen

  1. Snij de courgettes mooi in de lengte en 2 gelijke delen.
  2. Lepel (met een soeplepel) mooi het binnenste uit, maak dus een bootje.
  3. Snipper de uien HEEL fijn en hak de look HEEL fijn.
  4. Meng gehakt, paneermeel, eieren, ui, look, paprikakruiden, nootmuskaat, de Worcestersaus, de helft van de kaas, peper en zout in een keukenrobot tot een mooie gladde homogene massa. Of als je nog geen keukenrobot hebt, zoals ik, gewoon in een mengkom.
  5. Vul de courgettebootjes met deze mengeling, goed aandrukken met bv. een vork. Ongeveer de helft van het mengsel komt boven de courgette uit.
  6. Doe olijfolie in een vuurvaste ovenschotel (tegen het aanbakken) en leg er de courgettes in.
  7. Bestrooi met de rest van de Parmezaan kaas.
  8. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, de laatste 5 minuten mag je eventueel op matige stand de grill opzetten.
  9. Dien op met basmatirijst en een zelfgemaakt tomatensausje waar je uiteraard ook wat Worcestersaus in verwerkt.

Gelijkaardige recepten

Zomerse tomatencarpaccio
Ingezonden door een fan

Zomerse tomatencarpaccio

Voorbereiding: 10 mins

Bloemkoolburger met Lea & Perrins Worcestersaus
Ingezonden door een fan
Origineel Lea & Perrins recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Your rating was