- 20
minVoorbereidingstijd - 2
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamJorrit Ghijsels
- Type receptVegetarisch
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHapjes
- IngrediëntenGroenten
- Aantal personen2 personen
Ingrediënten
- Tomatencoulis
- Komkommer
- Kerstomaatjes
- Paprika
- Ui
- Knoflook
- Olijfolie
- Basilicum
- Peper
- Zout
- Worcestersaus
Stappen
- Pel en snipper de ui.
- Snij de paprika (zonder zaadlijst) in stukjes.
- Schil de komkommer, haal er de kern uit, snij in stukjes. Hou 4 stukjes apart voor de garnering
- Doe de ui en paprika in de blender, samen met de komkommer, de gepelde knoflook en de tomatencoulis.
- Mix alles goed fijn.
- Schenk er 3 cl olijfolie bij en 1 cl Worcestersaus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Mix tot er geen stukjes meer overblijven.
- Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
- Prik de kerstomaatjes en de komkommerstukjes op prikkers en zet ze in de soep.
- Werk af met basilicum.
Gelijkaardige recepten
Pittige pompoensoep met geroosterde pompoenpitten
Voorbereiding: 45 mins
Sucrine, cheddar crème en crumble met ansjovismayonaise
Voorbereiding: 10 mins
Broodje vegetarisch martino
Voorbereiding: 10 mins