• 20
    min
    Voorbereidingstijd
  • 2
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: no comments
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamBart Verbraeken
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHoofdgerecht, Salad
  • IngrediëntenGroenten, Vlees
  • Aantal personen2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram licht gezouten of gerookt spek in grote snede
  • 4 aardappelen
  • Worcestersaus
  • 100 gram veldsla
  • 50 gram goede boter
  • Enkele lepels vloeiende bloem
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 à 3 eetlepels rode wijnazijn met frambozensap

Stappen

  1. Zet een pot met water op en kook de aardappelen.
  2. Snij het spek in grote blokjes.
  3. Bak het spek aan in een beetje boter in een diepe pan.
  4. Eenmaal aangebakken, voeg de Worcestersaus en rode wijnazijn met frambozensap toe.
  5. Laat dit verdampen terwijl je roert.
  6. Verwarm de kippenbouillon ondertussen apart op (dit gaat het best in de microgolf) en zodra deze warm is, voeg ze toe aan het spek.
  7. Maak de roux. De eenvoudigste manier om roux te maken is de boter te smelten in de microgolf. Voeg aan de gesmolten boter stelselmatig wat bloem toe tot dit een dikke brij wordt, maar zorg er wel voor dat alle bloem de boter heeft geabsorbeerd.
  8. Voeg de roux toe aan de diepe pan terwijl je hevig roert. Dit doe je het best in verschillende kleine hoeveelheden.
  9. Voeg peper, zout, Worcestersaus en rode wijnazijn met frambozensap toe naar smaak.
  10. Laat de saus nog wat inkoken op een klein vuur tot de gewenste dikte.
  11. Schik de veldsla op het bord en leg hierop de afgegoten gekookte aardappelen.
  12. Giet hierover de saus.

Gelijkaardige recepten

Lea & Perrins Gaspacho
Ingezonden door een fan

Gaspacho

Voorbereiding: 20 mins

Lea & Perrins Italiaans hapje
Ingezonden door een fan

Italiaans hapje

Voorbereiding: 20 mins

Kippenspies met avocado-salsa en pitabrood
Origineel Lea & Perrins recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Your rating was