- 45
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamSimonne Verniest
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 500 gram lamgehakt
- 2 grote zoete paprika's
- 2 à 3 grote vleestomaten
- 2 grote uien
- Peper
- Zout
- Kaneel
- Eetlepel Marokaanse harissa
- Olijfolie
- Verse muntblaadjes
- Lea & Perrins Worcestersaus
- 300 gram couscous
Stappen
- Doe een beetje olijfolie in een anti-kleefpan.
- Als de pan goed heet is, voeg je lamsgehakt toe.
- Kruiden met peper/zout.
- Na 5 minuten zet je het vuur iets lager.
- Maar dan mag je het minstens nog 15 minuten laten doorbakken.
- Om de 5 minuten giet je het vrijgekomen vocht af.
- Intussen maak je de saus.
- Snij de uien in grote stukken en stoof in pot met royaal wat olijfolie.
- Na een 5-tal minuten doe je de zoete paprika in lange dunne repen gesneden erbij, en laat je dit goed doorstoven.
- Na nog eens 5 minuten (zoals je ziet komt dit overeen met het afgieten van het vet) doe je de in fijne blokjes gesneden vleestomaat erbij.
- Kruid met wat zout en doe er de harissa bij (als je het echt zeer pittig wil, neem je 2 eetlepels).
- Doe er ook nog een koffielepel kaneel bij.
- Laat 10 minuten goed doorpruttelen.
- Als je de laatste keer het vet van het lamgehakt hebt afgegoten komt de belangrijkste stap, namelijk het toevoegen van de Worcestersaus!
- Je doet er Worcestersaus op naar eigen smaak, maar belangrijk is dat je dit op het laatste doet!
- Inmiddels is het water al aan het koken en doe je de couscous erbij en zet je het vuur af (lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
- Neem een diep bord en verdeel de couscous op de bodem, dan het lamsgehakt en dan de saus errond (niet erover).
- Versier met muntblaadjes en druppel er eventueel nog wat Worcestersaus over.
- Dien HEET op, smakelijk!
Gelijkaardige recepten
Omurice (Japanse omelet) met Worcestersaus
Voorbereiding: 20 mins
Gevulde omelet
Voorbereiding: 15 mins
Gerookte tonijn met groene appel en Lea & Perrins
Voorbereiding: 10 mins