- 30
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamLea & Perrins
- Type receptBroodje
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 1 artisanaal stokbrood
- 1 varkenshammetje natuur (kant en klaar)
- 80 g frisee salade of mosterdsla
- Knoflook-amandel dip:
- 2 bollen knoflook (gepeld)
- 50 g amandelen (gepeld)
- 3 el olijfolie
- 1 el (40 g) roomkaas
- 125 g zure room
- 2 tl Dijon mosterd
- 3 tl Lea & Perrins Worcestersaus
- 2 el verse bieslook (gehakt)
- versgemalen peper
- zout
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de teentjes knoflook in een ondiepe ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en meng goed. Bak de teentjes knoflook, goudbruin en zacht, gedurende ongeveer 15 à 20 minuten.
- Bereid intussen het varkenshammetje zoals vermeld op de verpakking.
- Haal de geroosterde knoflook uit de oven en laat afkoelen in de olie. Rooster de amandelen goudbruin en hak fijn.
- Pureer de knoflook met olie, roomkaas, zure room, mosterd en Lea & Perrins Worcestersaus tot een gladde massa. Voeg de geroosterde amandelen en bieslook toe en mix kort zodat er nog stukken amandel zijn. Let op: niet te glad gemixt.
- Snij de broodjes open en rooster krokant in de oven. Bestrijk 1 helft met de knoflookamandel dip, beleg met sla en stukjes varkensvlees.
Gelijkaardige recepten
Torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake
Voorbereiding: 15 mins
Broodje vegetarisch martino
Voorbereiding: 10 mins
Gemakkelijk stoofpotje
Voorbereiding: 1 hours