• 10
    min
    Voorbereidingstijd
  • 40
    min
    Cook Time
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamMyriam Minne
  • Type receptKaas
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • SeasonsChristmas, Easter, Fall, Halloween, Mother’s Day, Spring, Summer, Valentine’s Day, Winter
  • CuisinesBelgian
  • GerechtHoofdgerecht
  • IngrediëntenGroenten, Kaas, Vis
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 4 sucrines
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor de crème van kippenlever: 240g kippenlever, 1 sjalot, 1 teentje look, 5 champignons, cognac, 250ml kippenbouillon, 200ml room
  • Voor de ansjovismayonaise: 300ml maïsolie, 1 blikje ansjovisfilets, 2 eieren, 1 el mosterd, 1 el azijn, Lea & Perrins Worchestershiresaus
  • Voor de cheddar crème: 25cl melk, 15cl kippenbouillon, 7g agaragar, 390g cheddar geraspt
  • Voor de cheddar crumble: 100g cheddar geraspt, 200g cashewnoten, 30g boter, 100g paneermeel
  • voor de chili mix: 15g rode chilipeper, 40g sjalot, 120g piquillos, 50g pijnboompitten (geroosterd), 1 teentje look, dragon

Stappen

  1. Belangrijk: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je haalt dus best de mosterd en eieren al op voorhand uit de koelkast.
  2. Sucrines: Snijd de sucrines middendoor en strijk ze op de snijkant in met olijfolie. Brand ze af met een bunzenbrander en kruid met peper en zout.
  3. Crème van kippenlever: Sauteer de kippenlever met de fijngehakte sjalot, het geperste teentje look en de champignons. Flambeer met een goede scheut cognac en blus me de kippenbouillon en room. Laat goed inkoken. Mix alles samen in een blender en laat afkoelen. Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Ansjovismayonaise: vul een bokaal met ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, azijn, wat peper en zout en de ansjovisfilets. Giet er tot slot de maïsolie bij. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt.
  5. Cheddar crème: doe alles samen in een pannetje en laat heel kort opkoken. Stort uit in een grote platte schaal en zet in de koelkast om op te stijven. Mix de crème tot een gel en schep in een spuitzak.
  6. Cheddar crumble: Mix alles grof samen, strooi uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak af in de voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 10 à 12 minuten.
  7. Chili mix: snijd alles fijn en meng tot een mooie mix.
  8. Duw een laagje chili mix een serveerings op het bord. Schik er een halve sucrine op. Spuit rond de chili mix 3 toefjes crème van kippenlever en 3 toefjes cheddar crème. Werk af met dotjes ansjovismayonaise. Strooi er tot slot wat cheddar crumble bij.

Gelijkaardige recepten

Pittige pompoensoep met geroosterde pompoenpitten
Origineel Lea & Perrins recept
Carpaccio van courgettes met pompelmoes en Lea & Perrins dressing
Origineel Lea & Perrins recept
Lea & Perrins Gaspacho
Ingezonden door een fan

Gaspacho

Voorbereiding: 20 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *