- 20
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamDanny Vande Vyvere
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHapjes
- IngrediëntenGroenten
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 groot blok mozzarella (geen bolletjes)
- Lea & Perrins Worcestersaus
- 3 grote rijpe vleestomaten
- 1 middelgrote ui
- Verse basilicum
- 2 teentjes look
- Olijfolie
- Peper/zout
- Pizzakruiden
- Sneden wit brood
Stappen
- Snij de aubergine in gelijke schijfjes van iets minder dan 1 cm dikte.
- Pel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
- Snipper de ui fijn.
- Hak de teentjes look fijn evenals de basilicumblaadjes (de hoeveelheid die je zelf wenst).
- Stoof de ui aan in hete olijfolie, doe er dan de tomaat bij en wat later de look, kruid met peper en zout.
- Bak op een matig vuurtje tot het meeste vocht weg is en je een vaste tomatensaus hebt (laat maar even pruttelen).
- Inmiddels bak je ook de aubergineschijven in hete olijfolie tot ze wat zacht zijn (pas op niet TE zacht). Je kunt ze ook in een grillpan bakken.
- Snij de mozzarella in schijfjes van 1/2 cm.
- Neem de ovenschaal en leg daarop de aubergine schijven, die je besprenkelt met de Lea & Perrins Worcestersaus, dit is het geheime ingredriënt😉
- Daarna een laagje tomatensaus en dan het schijfje mozzarella erover.
- Kruiden met peper, zout en wat pizzakruiden (pas op: pikant).
- 5 minuutjes onder de grill van de oven tot ze een mooi bruin korstje krijgen (mogelijks iets langer of korter naargelang de sterkte van de grill). Pas op: laat niet verbranden!
- Snij met een glas (dezelfde diameter als de aubergineschijven) schijven uit de sneden wit brood.
- Bak die in wat olijfolie aan, tot ze lekker krokant zijn, strooi er wat grof zout op.
- Leg de auberginecreatie op het brood en dien WARM op met eventueel nog wat overgebleven tomatensaus ernaast.
Gelijkaardige recepten
Gribichesaus
Voorbereiding: 10 mins
Carpaccio van courgettes met pompelmoes en Lea & Perrins dressing
Voorbereiding: 20 mins
Spaghetti Pompoen Bolognaise
Voorbereiding: 30 mins