- 45
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamBrigitte De Paepe
- Type receptPasta
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenPasta
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 3 ajuinen fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes in kleine blokjes
- 4 blikken tomatenblokjes met basilicum
- Lea & Perrins Worcestersaus
- Peper
- Zout
- olijfolie voor bakken
- 40gr boter
- 40 g bloem
- 0,5L melk (kamertemperatuur)
- 200 g gemalen kaas
- Nootmuskaat
Stappen
- Bolognaisesaus:
- Bak ajuin en knoflook tot het glazig is.
- Voeg gehakt toe en prak fijn met een vork.
- Giet het geheel over in een grote kom.
- Voeg daarbij de tomatenblokjes en warm op.
- Goed doorroeren.
- Bak intussen (in de gebruikte pan) de courgetteblokjes aan en giet ze bij het gehakt/tomatenmengsel.
- Kruid met peper en zout en doe er enkele druppels Worcestersaus bij.
- Hou dit mengsel warm.
- Bechamelsaus:
- Boter laten smelten.
- Bloem doorroeren en laten doorbakken tot er een biscuitgeur ontstaat.
- Giet al roerend de melk erbij (beetje bij beetje).
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Zet van het vuur en voeg gemalen kaas toe.
- Goed roeren.
- Maak de lasagne in een vuurvaste schotel.
- Klein laagje bechamelsaus op de bodem.
- Laag lasagneblaadjes.
- Laag bolognaisesaus.
- Laatste 2 stappen 2 keer herhalen.
- Na de laatste laag bolognaisesaus afsluiten met bechamelsaus.
- Beetje gemalen kaas erover voor een korstje.
- 30 min in voorverwarmde oven op 180 graden.
Gelijkaardige recepten
Parelcouscous met garnalen en groenten
Voorbereiding: 15 mins
Tagliatelle Cathy Peiremans
Voorbereiding: 20 mins
Penne Arrabiata met mozzarella en raketsla
Voorbereiding: 30 mins