• 15
    min
    Voorbereidingstijd
  • 2
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamMélanie Turchet
  • Type receptPasta
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • AllergensFish
  • SeasonsMother’s Day, Spring, Summer
  • CuisinesBelgian
  • GerechtHoofdgerecht, Salad, Voorgerecht
  • IngrediëntenGroenten, Vis
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 200 g gepelde garnalen
  • 250 g parelcouscous
  • Peterselie
  • 1/2 citroen
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 bouillon blokje (vis/groente)
  • 100 ml room
  • Feta
  • Lea & Perrins Worcestersaus

Stappen

  1. Reinig de garnalen, leg ze op een bord en overgiet met een soeplepel Lea & Perrins Worcestersaus en een beetje peterselie.
  2. Terwijl de garnalen marineren: snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes; snipper de ajuin.
  3. Verwarm de olie in een pan en voeg de ajuin, de wortel en de courgette toe. Voeg het bouillonblokje en een beetje water toe. Laat dit op een zacht vuurtje inkoken gedurende zo'n 10 minuten.
  4. Warm intussen een beetje olijfolie op in een andere pan en bak er gedurende 3 minuten de garnalen in, op een middelhoog vuur. Zet dit dan opzij.
  5. Breng water aan de kook voor de parelcouscous. Als de couscous gaar is, hou die dan onder koud water en meng goed zodat het niet kleeft.
  6. Zijn de garnalen klaar, voeg ze toe aan de groenten. Goed mengen is de boodschap!
  7. Giet daarna de couscous in de pot met groenten, meng goed en laat op een zacht vuurtje enkele minuten rusten.
  8. Snijd vervolgens de paprika in kleine stukjes en laat deze even aanpakken in wat olie in een ander pannetje. Voeg hieraan ook de room toe. Voeg er ook nog enkele scheutjes worchestershiresaus van Lea & Perrins aan toe.
  9. Als je ziet dat de paprika gaar is, kan de je dit mengsel gaan mixen.
  10. Even proeven, de bordjes dresseren (extra wat feta toevoegen) en opdienen maar!

Gelijkaardige recepten

Lentefeestlasagne
Ingezonden door een fan

Lentefeestlasagne van Roos

Voorbereiding: 45 mins

Tortellini met tuinbonen
Ingezonden door een fan

Tortellini met tuinbonen

Voorbereiding: 10 mins

Penne Arrabiata met mozzarella en raketsla
Origineel Lea & Perrins recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *