• 5
    min
    Voorbereidingstijd
  • Gebruikersreview: no comments
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamMélanie Turchet
  • Type receptPasta
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • AllergensFish
  • SeasonsMother’s Day, Spring, Summer
  • CuisinesBelgian
  • GerechtVoorgerecht, Hoofdgerecht, Salad
  • IngrediëntenGroenten, Vis
  • Aantal personen2 personen

Ingrediënten

  • 200 g gepelde garnalen
  • 250 g parelcouscous
  • Peterselie
  • Limoen
  • Ajuin
  • Wortelen
  • Courgettes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • 1 blik tomatenblokjes

Stappen

  1. Reinig de garnalen, leg ze op een bord en overgiet met een soeplepel Lea & Perrins Worcestersaus en een beetje peterselie.
  2. Terwijl de garnalen marineren: snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes; snipper de ajuin.
  3. Verwarm de olie in een pan en voeg de ajuin, de wortel en de courgette toe. Laat 5 minuten inkoken op een zacht vuurtje zodat het niet aanbrandt.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe.
  5. Laat even sudderen. Proef even en voeg indien nodig een beetje Lea & Perrins Worcestersaus toe om wat steviger te doen doorsmaken.
  6. Warm intussen een beetje olijfolie op in een andere pan en bak er gedurende 3 minuten de garnalen in, op een middelhoog vuur. Zet dit dan opzij.
  7. Breng water aan de kook voor de parelcouscous. Als de couscous gaar is, hou die dan onder koud water en meng goed zodat het niet kleeft.
  8. Zijn de garnalen klaar, voeg ze toe aan de groenten. Goed mengen is de boodschap!
  9. Giet daarna de couscous in de pot met groenten, meng goed en laat op een zacht vuurtje enkele minuten rusten.
  10. Als je merkt dat er onvoldoende saus of jus is naar jouw smaak, giet er dan de jus bij van de tomatenblokjes.
  11. Even proeven en opdienen maar!

Gelijkaardige recepten

Penne Arrabiata met mozzarella en raketsla
Origineel Lea & Perrins recept
Tagliatelle Cathy Peiremans
Ingezonden door een fan

Tagliatelle Cathy Peiremans

Voorbereiding: 20 mins

Ingezonden door een fan TOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Your rating was