- 20
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamCathy Peiremans
- Type receptPasta
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenPasta
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 450 g tagliatelle
- 4 soeplepels boter
- 680 g zacht vlees, fijn gesneden
- 1 dun gesneden ui
- 4 teentjes look dun gesneden
- 450 g fijn gesneden champignons
- 1 ½ koprundsbouillon
- 1 soeplepel Worcestersaus
- 3 soeplepels bloem
- 1 ½ kop Griekse yoghurt
- Fijn geciseleerde peterselie
- 1 glas witte wijn
Stappen
- Kook de tagliatelle al dente zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitdruipen en zet even opzij.
- Doe een beetje boter in een grote pan op een middelmatig vuur, voeg de reepjes rundsvlees toe en breng op smaak. Laat het vlees 2 minuten bakken zonder roeren. Roer dan om en bak het opnieuw 2 minuutjes. Leg het vlees op een bord.
- Doe de rest van de boter in de pan en laat smelten. Voeg de versnipperde ui toe en bak 3 minuten. Voeg dan de champignons en de look toe. Goed mengen en nog 5 tot 7 minuten bakken.
- Voeg het glas witte wijn toe om te blussen en roer zachtjes met een houten spatel zodat het sap van het vlees mooi vrij komt. Laat 3 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
- Meng intussen in een kom de rundsbouillon met de Worcesterssaus en de bloem. Vermijd klonters. Giet de mengeling in de pan. Meng verder en laat het geheel 5 minuten stoven terwijl je het af en toe omroert.
- Voeg de Griekse yoghurt toe en kruid naar eigen smaak. Goed mengen. Doe de gebakken rundsreepjes terug in de pan.
- Schik de tagliatelle op een bord en overgiet met de Worcester-rundsaus.
Gelijkaardige recepten
Lentefeestlasagne van Roos
Voorbereiding: 45 mins
Penne Arrabiata met mozzarella en raketsla
Voorbereiding: 30 mins
Parelcouscous met garnalen en groenten
Voorbereiding: 15 mins