- 45
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamLea & Perrins
- Type receptVlees
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 4 à 8 kippenborsten
- 1 groot pita- of flatbread
- Marinade:
- 4 teentjes geperst knoflook
- 4 el honing, 8 el ketchup
- 8 el Lea & Perrins Worcestersaus
- 4 el pepersaus
- 4 tl Dijon mosterd
- Avocado salsa:
- 2 rijpe avocado
- 12 kerstomaatjes
- enkele takjes koriander
- 1 limoen
- 1 kleine rode ui
- versgemalen peper
- zout
Stappen
- Als je houten satéstokjes gebruikt, week ze dan minstens 20 minuten in water.
- Maak eerst de marinade. Meng de geperste knoflook, honing, ketchup, Lea & Perrins Worcestersaus, pepersaus en mosterd. Snij de kip, in de lengte, in fijne reepjes en meng onder de marinade. Dek af en marineer, in de koelkast, 20 tot 30 minuten.
- Maak intussen de avocado salsa. Schil de avocado, snij in stukken en besprenkel met limoensap. Snij de kerstomaatjes in partjes en hak de rode ui fijn. Meng onder de stukjes avocado en voeg er gehakte koriander aan toe. Breng op smaak met peper, zout en extra limoensap. Hou koel tot gebruik.
- Haal de kippenreepjes uit de marinade en rijg aan de spiezen of houten satéstokjes. Bak de kippensaté 5 tot 6 minuten, op een zacht vuurtje. Draai steeds om tot ze goed bruin en gaar zijn. Serveer met de avocado salsa, verse koriander en pitabrood.
Gelijkaardige recepten
Omurice (Japanse omelet) met Worcestersaus
Voorbereiding: 20 mins
Steak Tartaar
Voorbereiding: 25 mins
Tartaar op Italiaanse wijze
Voorbereiding: 15 mins