• 15
    min
    Voorbereidingstijd
  • 4
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamMyriam Minne
  • Type receptBroodje
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • AllergensEgg, Fish, Seafood
  • SeasonsEaster, Mother’s Day, Spring, Summer
  • CuisinesBelgian
  • GerechtHapjes, Voorgerecht
  • IngrediëntenVis
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 200 g verse zalm, zonder vel en zonder graten
  • 2 kleine sjalotjes, fijngehakt
  • Lea & Perrins Worcestersaus naar smaak
  • Tabasco naar smaak
  • Fleur de sel
  • 5 cl olijfolie
  • Het sap van ½ citroen
  • ¼ bussel platte peterselie, fijngesneden
  • 90 g eiwit
  • 50 g olijfolie extra vierge
  • 90 g bloem
  • Wasabi furikake
  • Zwart sesamzaad
  • 1 el zalmeitjes
  • (Gerookt) paprikapoeder
  • Peper van de molen
  • 200 g mayonaise
  • 1 tl groene mosterd

Stappen

  1. Voor het krokantje met wasabi furikake: Meng 90 g eiwit met 50 g goeie olijfolie en 90 g bloem tot een glad deeg in de staande mixer type KitchenAid of met de klopper.
  2. Verdeel het deeg op 2 grote bakmatjes en wrijf zeer dun open met een paletmes.
  3. Bestrooi met voldoende wasabi furikake, zwart sesamzaad en fleur de sel.
  4. Bak lichtbruin en krokant in de oven op 170° C gedurende ca. 9 à 11 min.
  5. Voor de zalmtartaar: Hak de zalmfilet, doe deze in een slakom en voeg de gehakte sjalotjes toe. Voeg dan naar smaak Lea & Perrins Worcestersaus, Tabasco, peper en fleur de sel toe en meng met een vork.
  6. Giet er de olijfolie beetje bij beetje bij en blijf mengen. Werk af met citroensap. Kruid bij naar smaak.
  7. Verdeel het zalmmengsel in twee gelijke delen. Meng de platte peterselie onder een van de delen. Verdeel elk deel in porties van 25 g zoals een tartaar.
  8. Voor de groene saus: Meng 200 g mayonaise met 1 tl groene mosterd.
  9. Leg een krokantje in het midden van een bord. Schik er een portie zalmtartaar met peterselie op.
  10. Schik er terug een krokantje op en vervolg met een portie zalmtartaar natuur. Dek af met een krokantje.
  11. Spuit met een spuitzak de groene saus op de vrije ruimte van elk bord. Strooi er zalmeitjes over en werk af met (gerookt) paprikapoeder.
  12. Serveer meteen!

Gelijkaardige recepten

Omeletburger met verse kaas, rauwe ham en jonge spinazie
Origineel Lea & Perrins recept
Lea & Perrins Vegetarische Martino
Ingezonden door een fan TOP

Broodje vegetarisch martino

Voorbereiding: 10 mins

Ingezonden door een fan TOP

Fajita’s met kip

Voorbereiding: 10 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *