- 15
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamMyriam Minne
- Type receptBroodje
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- AllergensEgg, Fish, Seafood
- SeasonsEaster, Mother’s Day, Spring, Summer
- CuisinesBelgian
- GerechtHapjes, Voorgerecht
- IngrediëntenVis
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 200 g verse zalm, zonder vel en zonder graten
- 2 kleine sjalotjes, fijngehakt
- Lea & Perrins Worcestersaus naar smaak
- Tabasco naar smaak
- Fleur de sel
- 5 cl olijfolie
- Het sap van ½ citroen
- ¼ bussel platte peterselie, fijngesneden
- 90 g eiwit
- 50 g olijfolie extra vierge
- 90 g bloem
- Wasabi furikake
- Zwart sesamzaad
- 1 el zalmeitjes
- (Gerookt) paprikapoeder
- Peper van de molen
- 200 g mayonaise
- 1 tl groene mosterd
Stappen
- Voor het krokantje met wasabi furikake: Meng 90 g eiwit met 50 g goeie olijfolie en 90 g bloem tot een glad deeg in de staande mixer type KitchenAid of met de klopper.
- Verdeel het deeg op 2 grote bakmatjes en wrijf zeer dun open met een paletmes.
- Bestrooi met voldoende wasabi furikake, zwart sesamzaad en fleur de sel.
- Bak lichtbruin en krokant in de oven op 170° C gedurende ca. 9 à 11 min.
- Voor de zalmtartaar: Hak de zalmfilet, doe deze in een slakom en voeg de gehakte sjalotjes toe. Voeg dan naar smaak Lea & Perrins Worcestersaus, Tabasco, peper en fleur de sel toe en meng met een vork.
- Giet er de olijfolie beetje bij beetje bij en blijf mengen. Werk af met citroensap. Kruid bij naar smaak.
- Verdeel het zalmmengsel in twee gelijke delen. Meng de platte peterselie onder een van de delen. Verdeel elk deel in porties van 25 g zoals een tartaar.
- Voor de groene saus: Meng 200 g mayonaise met 1 tl groene mosterd.
- Leg een krokantje in het midden van een bord. Schik er een portie zalmtartaar met peterselie op.
- Schik er terug een krokantje op en vervolg met een portie zalmtartaar natuur. Dek af met een krokantje.
- Spuit met een spuitzak de groene saus op de vrije ruimte van elk bord. Strooi er zalmeitjes over en werk af met (gerookt) paprikapoeder.
- Serveer meteen!
Gelijkaardige recepten
Broodje met knoflook-amandel dip & ham
Voorbereiding: 30 mins
Broodje vegetarisch martino
Voorbereiding: 10 mins
Fajita’s met kip
Voorbereiding: 10 mins