- 60
minVoorbereidingstijd - 2
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamMady Decuypere
- Type receptVlees
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen2 personen
Ingrediënten
- Rundsschenkel
- 300 g wortels
- 2 uien
- 2 el
- Mosterd
- 1 cl Worcestersaus
- Olijfolie
- Zwarte peper
- Zeezout
Stappen
- Neem een pan die je laat warm worden. maar doe er geen boter of olie in (droogbakken).
- Daarin leg je de schenkel die je in stukjes van 5 cm gesneden hebt, gekruid met zwarte peper en zeezout.
- Laat het vlees 8 minuten bakken zodat het langs de buitenzijde goed bruin is.
- In een andere pan doe je een beetje olijfolie en daarin leg je de wortels die je in stukken van 4 cm gesneden hebt, samen met de 2 uien (in 4 gesneden en de laagjes uit elkaar getrokken).
- Je laat dit een paar minuutjes stoven.
- Daarna kieper je het vlees bij de wortels, je doet er de Worcestersaus bij, de mosterd en de 800 ml kokend water.
- Een keer goed roeren en daarna deksel op de pan en in een voorverwarmde oven van 160° plaatsen gedurende 4 uur.
- Na 4 uur zal je verstomd staan van wat een heerlijke schotel je klaargemaakt hebt.
Gelijkaardige recepten
Tartaar op Italiaanse wijze
Voorbereiding: 15 mins
Bloemkoolburger met Lea & Perrins Worcestersaus
Voorbereiding: 30 mins
Shepherd’s Pie
Voorbereiding: 45 mins