• 30
    min
    Voorbereidingstijd
  • 2
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: no comments
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamMélanie de Meli Melo de Mel
  • Type receptVlees
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHoofdgerecht
  • IngrediëntenVlees
  • Aantal personen2 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 30 g paneermeel (hier koos ik paneermeel zonder gluten)
  • 10 ml citroensap
  • 1 ei
  • 2 kippenfilets
  • 1 soeplepel Lea & Perrins Worcestersaus
  • 1 soeplepel pesto
  • Mozzarella (hier koos ik de Dilea, zonder lactose)
  • 1 tomaat
  • Een beetje rucola sla
  • Zout
  • Peper
  • Sesamzaadjes
  • Zonnebloempitjes
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Stappen

  1. Stap 1: snij de bloemkool in stukken en hou de bloemkoolroosjes; kook ze enkele minuten in water (tot ze zacht zijn); daarna afgieten en afdrogen in een propere handdoek; als de bloemkoolroosjes goed droog zijn, plet je ze met een pureestamper.
  2. Stap 2: verwarm de oven voor op 180°; leg de bloemkoolpuree in een schaal, giet er een ei over, samen met het paneermeel, het zout, de peper, een koffielepel pesto en andere Italiaanse kruiden naar eigen smaak; meng alles tot je een mooi consistent geheel hebt; maak er dan middelgrote balletjes mee en leg ze op bakpapier (of in een speciale ovenschotel of op een silicone bakmatje); maak de burgers plat; besprenkel met paneermeel en smeer ze in met een beetje olijfolie; laat 35 minuten bakken (controleer of het deeg een knapperig korstje heeft en of het makkelijk van het bakpapier loskomt).
  3. Stap 3: terwijl de burgers bakken in de oven, maken we de kip klaar. Meng de stukjes kip met een lepel Lea & Perrins Worcestersaus en grill dit daarna in een bakpan.
  4. Stap 4: als de bloemkoolbasis klaar is, gaan we de burger samenstellen: gebruik één helft als basis, leg daarop de kip, de mozarella, de tomaten, de rucola en daarbovenop de andere helft. Indien gewenst zet je de burger met een grote prikker in het midden en schuif je de burger nog enkele minuten in de oven.
  5. Uiteraard kan je naargelang je eigen smaak meer kruiden, meer Lea & Perrins Worcestersaus, andere groenten, andere zaden of een ander soort kaas toevoegen, kortom: meer dan genoeg mogelijkheden!

Gelijkaardige recepten

Omurice (Japanse omelet) met Worcestersaus
Ingezonden door een fan
Broodje met knoflook-amandel dip & ham
Origineel Lea & Perrins recept
Spareribs met BBQ glaze
Ingezonden door een fan

Spareribs met BBQ glaze

Voorbereiding: 45 mins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Your rating was