- 5
minVoorbereidingstijd
Receptenoverzicht
- Inzender naamMélanie Turchet
- Type receptPasta
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- AllergensFish
- SeasonsMother’s Day, Spring, Summer
- CuisinesBelgian
- GerechtVoorgerecht, Hoofdgerecht, Salad
- IngrediëntenGroenten, Vis
- Aantal personen2 personen
Ingrediënten
- 200 g gepelde garnalen
- 250 g parelcouscous
- Peterselie
- Limoen
- Ajuin
- Wortelen
- Courgettes
- Olijfolie
- Peper en zout
- Lea & Perrins Worcestersaus
- 1 blik tomatenblokjes
Stappen
- Reinig de garnalen, leg ze op een bord en overgiet met een soeplepel Lea & Perrins Worcestersaus en een beetje peterselie.
- Terwijl de garnalen marineren: snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes; snipper de ajuin.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de ajuin, de wortel en de courgette toe. Laat 5 minuten inkoken op een zacht vuurtje zodat het niet aanbrandt.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Laat even sudderen. Proef even en voeg indien nodig een beetje Lea & Perrins Worcestersaus toe om wat steviger te doen doorsmaken.
- Warm intussen een beetje olijfolie op in een andere pan en bak er gedurende 3 minuten de garnalen in, op een middelhoog vuur. Zet dit dan opzij.
- Breng water aan de kook voor de parelcouscous. Als de couscous gaar is, hou die dan onder koud water en meng goed zodat het niet kleeft.
- Zijn de garnalen klaar, voeg ze toe aan de groenten. Goed mengen is de boodschap!
- Giet daarna de couscous in de pot met groenten, meng goed en laat op een zacht vuurtje enkele minuten rusten.
- Als je merkt dat er onvoldoende saus of jus is naar jouw smaak, giet er dan de jus bij van de tomatenblokjes.
- Even proeven en opdienen maar!
Gelijkaardige recepten
Tortellini met tuinbonen
Voorbereiding: 10 mins
Penne Arrabiata met mozzarella en raketsla
Voorbereiding: 30 mins
Tagliatelle Cathy Peiremans
Voorbereiding: 20 mins