- 10
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamSid frisjes van Coolinary
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHapjes
- IngrediëntenVis
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 50 ml vodka
- 100 ml tomatensap
- 10 ml citroensap
- Enkele 'dashes' Lea & Perrins Worcestersaus
- Tabasco (naar smaak)
- Vers gemalen zwarte peper
- Snuifje selderijzout
- 18 opgelegde mosseltjes
Stappen
- Vul één deel van een boston shaker met ijsblokken en voeg de ingrediënten toe.
- Opgepast, we gaan de Bloody Mary niet shaken, maar ‘rollen’.
- Schik de oesters (in hun halve schelp) op het grof zout. Giet de inhoud van je shaker voorzichtig in het tweede deel en herhaal dit nog 3 keer. Sprenkel Worcestersaus over de oesters.
- Voel je jezelf heel zelfverzekerd, dan kan je dit met de nodige flair doen.
- Serveer je Bloody Mary in een groot met ijsblokken gevuld glas.
- Werk af met een takje selder en – waarom niet – twee reepjes uitgebakken spek.
- Voor de mosselshots verdeel je de Bloody Mary over 6 kleine glaasjes.
- Voeg aan elk glas een prikker toe met 3 opgelegde mosseltjes.
- Werk af met fijngesneden bieslook en een extra druppel Lea & Perrins.
Gelijkaardige recepten
Hot & spicy varkensribbetjes
Voorbereiding: 40 mins
Omurice (Japanse omelet) met Worcestersaus
Voorbereiding: 20 mins
Zalmsteak met Lea & Perrins en broccoligratin
Voorbereiding: 45 mins