- 45
minVoorbereidingstijd - 2
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamSander Van Gompel
- Type receptBBQ
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen2 personen
Ingrediënten
- 2 gekruide ribstukken
- 4 eetlepels Lea & Perrins Worcestersaus
- 4 eetlepels siroop
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- Een snuif cayennepeper
Stappen
- Verwarm je gasbarbecue of oven voor op +/- 120 graden.
- Plaats de ribstukken een uur lang in de gesloten bbq of oven met de holle zijde naar beneden.
- Meng ondertussen de overige ingrediënten tot een egale massa.
- Leg daarna de stukken op een groot vel aluminium folie en bestrijk royaal met de bbq glaze.
- Pak ze in en leg ze (opnieuw met de holle zijde naar onder) gedurende 2 uur in de warmte.
- Na twee uur haal je ze voorzichtig uit de folie en bestrijk je ze aan de bovenzijde een tweede keer met de rest van de glaze
- Na nog eens een halfuur - dit keer op een temperatuur van 200 graden - zijn ze klaar en zal het vlees van de ribben smelten!
Gelijkaardige recepten
Bloemkoolburger met Lea & Perrins Worcestersaus
Voorbereiding: 30 mins
Rub
Voorbereiding: 10 mins
Hot & spicy varkensribbetjes
Voorbereiding: 40 mins