- 45
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamLea & Perrins
- Type receptSoep
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtVoorgerecht
- IngrediëntenGroenten
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 1 l groentebouillon
- 1 kg pompoen
- 4 wortelen
- 2 persappelsienen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- enkele takjes bladpeterselie
- 2 el geroosterde pompoenpitten (gehakt)
- 4 el Lea & Perrins Worcestersaus
- 2 el olijfolie
- 1/2 el kerriepoeder
- 1 tl sambal oelek
- peper
- zout
Stappen
- Schil de pompoen, wortelen, ui en knoflook en snij in kleine stukken.
- Fruit de ui en het knoflook in de olijfolie tot de ui glazig is en voeg dan de pompoen en stukken wortel toe. Laat 2 minuten stoven met de kerriepoeder en sambal oelek tot de aroma’s vrijkomen. Blus met de groentebouillon.
- Laat koken tot de groenten zacht zijn. Mix de soep fijn en voeg het sap van 2 appelsienen en Worcestersaus toe. Voeg indien de soep te dik is nog wat groentebouillon toe.
- Kruid naar eigen smaak bij met extra Lea & Perrins Worcestersaus, peper en zout. Werk af met geroosterde pompoenpitten, bladpeterselie en enkele druppels Lea & Perrins Worcestersaus.
Gelijkaardige recepten
Broodje vegetarisch martino
Voorbereiding: 10 mins
Carpaccio van courgettes met pompelmoes en Lea & Perrins dressing
Voorbereiding: 20 mins
Zomerse tomatencarpaccio
Voorbereiding: 10 mins