• 20
    min
    Voorbereidingstijd
  • 2
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: no comments
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamSander Deprez
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHoofdgerecht
  • IngrediëntenVis
  • Aantal personen2 personen

Ingrediënten

  • Zalmfilets
  • Peterselie
  • Lente-ajuin
  • 2 eieren
  • Peper
  • Lookpoeder
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • Griekse yoghurt
  • Parmezaan
  • Mosterd
  • Zout
  • Viskruiden
  • Paneermeel
  • Olijfolie
  • Kappertjes
  • Augurkjes

Stappen

  1. Stoom de zalmfilets en versnipper ze in een kom.
  2. Hak de peterselie & lente-ajuinen en voeg ze toe bij de zalm.
  3. Voeg de 2 eieren, peper, lookpoeder, Lea & Perrins Worcestersaus, Griekse yoghurt, parmezaan, mosterd en zout / viskruiden naar smaak toe aan het mengsel.
  4. Meng alles goed en voeg paneermeel toe tot je een massa krijgt die niet te plakkerig is, maar ook niet uit elkaar valt.
  5. Vorm een 8-tal burgers van het mengel (tip: hoe kleiner & dunner, hoe makkelijker om ze klaar te maken & te garen).
  6. Verhit wat olijfolie in een pan (niet te heet) en bak de burgertjes per 3-4 bruin (5-7 min op elke zijde bakken).
  7. Eventueel wat olijfolie toevoegen na een lading burgertjes voor je de volgende lading bakt.
  8. Tartaar: hak peterselie, lente-ajuin, kappertjes en augurkjes heel fijn.
  9. Doe de Griekse yoghurt in een kom, voeg fijn gehakte kruiden en groentjes geleidelijk aan toe met een beetje citroensap en zout & peper. Proef geregeld en voeg vervolgens naar eigen smaak meer toe van bepaalde ingrediënten.
  10. Serveer alles met een fris slaatje en rijst of (kriel)aardappeltjes.

Gelijkaardige recepten

Carpaccio van courgettes met pompelmoes en Lea & Perrins dressing
Origineel Lea & Perrins recept
Zeetongfilet met limoen en Lea & Perrins saus
Origineel Lea & Perrins recept
Lea & Perrins Italiaans hapje
Ingezonden door een fan

Italiaans hapje

Voorbereiding: 20 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Your rating was