- 20
minVoorbereidingstijd - 2
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamSander Deprez
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVis
- Aantal personen2 personen
Ingrediënten
- Zalmfilets
- Peterselie
- Lente-ajuin
- 2 eieren
- Peper
- Lookpoeder
- Lea & Perrins Worcestersaus
- Griekse yoghurt
- Parmezaan
- Mosterd
- Zout
- Viskruiden
- Paneermeel
- Olijfolie
- Kappertjes
- Augurkjes
Stappen
- Stoom de zalmfilets en versnipper ze in een kom.
- Hak de peterselie & lente-ajuinen en voeg ze toe bij de zalm.
- Voeg de 2 eieren, peper, lookpoeder, Lea & Perrins Worcestersaus, Griekse yoghurt, parmezaan, mosterd en zout / viskruiden naar smaak toe aan het mengsel.
- Meng alles goed en voeg paneermeel toe tot je een massa krijgt die niet te plakkerig is, maar ook niet uit elkaar valt.
- Vorm een 8-tal burgers van het mengel (tip: hoe kleiner & dunner, hoe makkelijker om ze klaar te maken & te garen).
- Verhit wat olijfolie in een pan (niet te heet) en bak de burgertjes per 3-4 bruin (5-7 min op elke zijde bakken).
- Eventueel wat olijfolie toevoegen na een lading burgertjes voor je de volgende lading bakt.
- Tartaar: hak peterselie, lente-ajuin, kappertjes en augurkjes heel fijn.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom, voeg fijn gehakte kruiden en groentjes geleidelijk aan toe met een beetje citroensap en zout & peper. Proef geregeld en voeg vervolgens naar eigen smaak meer toe van bepaalde ingrediënten.
- Serveer alles met een fris slaatje en rijst of (kriel)aardappeltjes.
Gelijkaardige recepten
Carpaccio van courgettes met pompelmoes en Lea & Perrins dressing
Voorbereiding: 20 mins
Zeetongfilet met limoen en Lea & Perrins saus
Voorbereiding: 20 mins
Italiaans hapje
Voorbereiding: 20 mins