My name is Worcestershire sauce… een merkwaardige geschiedenis, met een onuitspreekbare naam, … en een onvergelijkbare smaak

Tot op vandaag wordt de Lea & Perrins Worcestersaus op authentieke wijze en met originele ingrediënten in de Worcester-fabriek (Verenigd Koninkrijk) bereid.
We laten de saus 18 maanden rijpen voor die overheerlijke, volle smaak. De saus bevat geen cholesterol en bewaarmiddelen, is vetvrij en bevat 80% minder natrium (zout) dan sojasaus.


Ingrediënten


  • Moutazijn
  • Suikerstroop
  • Sojasaus
  • Bruine suiker
  • Zout
  • Citroensap
  • Karamel
  • Ansjovis
  • Tamarinde-extract
  • Knoflook
  • Ui
  • Kruiden
  • Geheime ingrediënten

Nutritionele waarden


Voedingswaarde per 100 g

  • Energie 481 kJ/113 kcal
  • Proteïnen 1.1 g
  • Koolhydraten 26.7 g (waarvan suikers 19.6 g)
  • Vet 0.2 g
  • Natrium 1.5 g


Lea & Perrins is beschikbaar in 3 formaten met druppelverdeler: 150 ml, 290 ml en 568 ml


Gebruikstips

Tips & Tricks – Hoe moet je Worcestersaus gebruiken?

  • Lea & Perrins Worcestersaus kan je gul gebruiken in marinades, stoofpotjes, soepen, sausen, dipsausjes, aperitieven, slaatjes, pasta, bij vlees en vis, … de mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Gebruik Worcestersaus in plaats van klassieke azijn.
    Het is een perfect alternatief en geeft je gerecht een vollere smaak (vb. sladressing).

  • Meng Worcestersaus met evenveel limoensap en creëer de perfecte dressing voor gestoomde groenten.

  • Een half kopje Worcestersaus met 1 eetlepel plantaardige olie. 
    Een lekker dipsausje voor gefrituurde groentjes in tempuradeeg.
    Voeg wat sesamolie toe voor een Aziatisch tintje.

  • Popcorn bij de film? Nog lekkerder met een 20-tal druppels Worcestersaus en lookpoeder op.

  • Sprenkel wat Worcestersaus en olijfolie op stukjes toast, Frans brood of ciabatta en zet heel even onder de grill.

  • Traditionele spaghetti bolognaise: nog lekkerder met een scheutje Worcestersaus.

  • Rode boontjes met Worcestersaus, heerlijk!

Waar te koop