My name is Worcestershire sauce… een merkwaardige geschiedenis, met een onuitspreekbare naam, … en een onvergelijkbare smaak
Tot op vandaag wordt de Lea & Perrins Worcestersaus op authentieke wijze en met originele ingrediënten in de Worcester-fabriek (Verenigd Koninkrijk) bereid.
We laten de saus 18 maanden rijpen voor die overheerlijke, volle smaak. De saus bevat geen cholesterol en bewaarmiddelen, is vetvrij en bevat 80% minder natrium (zout) dan sojasaus.
Ingrediënten
- Moutazijn
- Suikerstroop
- Sojasaus
- Bruine suiker
- Zout
- Citroensap
- Karamel
- Ansjovis
- Tamarinde-extract
- Knoflook
- Ui
- Kruiden
- Geheime ingrediënten
Nutritionele waarden
Voedingswaarde per 100 g
- Energie 481 kJ/113 kcal
- Proteïnen 1.1 g
- Koolhydraten 26.7 g (waarvan suikers 19.6 g)
- Vet 0.2 g
- Natrium 1.5 g
Lea & Perrins is beschikbaar in 3 formaten met druppelverdeler: 150 ml, 290 ml en 568 ml
Gebruikstips
Tips & Tricks – Hoe moet je Worcestersaus gebruiken?
- Lea & Perrins Worcestersaus kan je gul gebruiken in marinades, stoofpotjes, soepen, sausen, dipsausjes, aperitieven, slaatjes, pasta, bij vlees en vis, … de mogelijkheden zijn eindeloos!
- Gebruik Worcestersaus in plaats van klassieke azijn.
Het is een perfect alternatief en geeft je gerecht een vollere smaak (vb. sladressing). - Meng Worcestersaus met evenveel limoensap en creëer de perfecte dressing voor gestoomde groenten.
- Een half kopje Worcestersaus met 1 eetlepel plantaardige olie.
Een lekker dipsausje voor gefrituurde groentjes in tempuradeeg.
Voeg wat sesamolie toe voor een Aziatisch tintje. - Popcorn bij de film? Nog lekkerder met een 20-tal druppels Worcestersaus en lookpoeder op.
- Sprenkel wat Worcestersaus en olijfolie op stukjes toast, Frans brood of ciabatta en zet heel even onder de grill.
- Traditionele spaghetti bolognaise: nog lekkerder met een scheutje Worcestersaus.
- Rode boontjes met Worcestersaus, heerlijk!
Waar te koop