- 25
minVoorbereidingstijd - 4
perPorties
Receptenoverzicht
- Inzender naamLea & Perrins
- Type receptVlees
- MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
- GerechtHoofdgerecht
- IngrediëntenVlees
- Aantal personen4 personen
Ingrediënten
- 480 g 1ste kwaliteit biefstuk of ossenhaas
- 1 sjalot
- 4 eieren
- 2 middelgrote augurken
- 3 el kleine kappertjes
- 2 el bladpeterselie (gehakt)
- 2 el olijfolie
- 4 tl mosterd
- 4 tl Lea & Perrins Worcestersaus
- 2 tl Louisiana Hot Sauce of Tabasco
- versgemalen peper
- zout
Stappen
- Snij het vlees met een zeer scherp mes eerst in reepjes en hak het dan in blokjes van 0,5 cm. De steak tartaar moet nog beet houden. Hou het vlees koel in een glazen kom.
- Snij de sjalot en augurken in fijne blokjes (brunoise) en hak de kappertjes fijn.
- Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers. Meng de eidooiers in een kom met de olijfolie en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, de Lea & Perrins Worcestersaus en de Tabasco toe en roer dit nogmaals goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg tenslotte de gesneden sjalot, augurk, bladpeterselie en de kappertjes toe, samen met het vlees. Schep vlak voor het serveren de fijngehakte biefstuk door de dressing. Proef en voeg naar eigen smaak nog Lea & Perrins Worcestersaus, Louisiana Hot Sauce/Tabasco, zout of versgemalen peper toe.
- Schep de steak tartaar in een cirkel van 3 cm dik op gekoelde borden. Maal er nog wat peper boven. Serveer met een frisse salade.
Gelijkaardige recepten
Varkenshaasje Boursin/Worchester
Voorbereiding: 30 mins
Hot & spicy varkensribbetjes
Voorbereiding: 40 mins
Omurice (Japanse omelet) met Worcestersaus
Voorbereiding: 20 mins