• 45
    min
    Voorbereidingstijd
  • 4
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamSimonne Verniest
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHoofdgerecht
  • IngrediëntenVlees
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram lamgehakt
  • 2 grote zoete paprika's
  • 2 à 3 grote vleestomaten
  • 2 grote uien
  • Peper
  • Zout
  • Kaneel
  • Eetlepel Marokaanse harissa
  • Olijfolie
  • Verse muntblaadjes
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • 300 gram couscous

Stappen

  1. Doe een beetje olijfolie in een anti-kleefpan.
  2. Als de pan goed heet is, voeg je lamsgehakt toe.
  3. Kruiden met peper/zout.
  4. Na 5 minuten zet je het vuur iets lager.
  5. Maar dan mag je het minstens nog 15 minuten laten doorbakken.
  6. Om de 5 minuten giet je het vrijgekomen vocht af.
  7. Intussen maak je de saus.
  8. Snij de uien in grote stukken en stoof in pot met royaal wat olijfolie.
  9. Na een 5-tal minuten doe je de zoete paprika in lange dunne repen gesneden erbij, en laat je dit goed doorstoven.
  10. Na nog eens 5 minuten (zoals je ziet komt dit overeen met het afgieten van het vet) doe je de in fijne blokjes gesneden vleestomaat erbij.
  11. Kruid met wat zout en doe er de harissa bij (als je het echt zeer pittig wil, neem je 2 eetlepels).
  12. Doe er ook nog een koffielepel kaneel bij.
  13. Laat 10 minuten goed doorpruttelen.
  14. Als je de laatste keer het vet van het lamgehakt hebt afgegoten komt de belangrijkste stap, namelijk het toevoegen van de Worcestersaus!
  15. Je doet er Worcestersaus op naar eigen smaak, maar belangrijk is dat je dit op het laatste doet!
  16. Inmiddels is het water al aan het koken en doe je de couscous erbij en zet je het vuur af (lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  17. Neem een diep bord en verdeel de couscous op de bodem, dan het lamsgehakt en dan de saus errond (niet erover).
  18. Versier met muntblaadjes en druppel er eventueel nog wat Worcestersaus over.
  19. Dien HEET op, smakelijk!

Gelijkaardige recepten

Steak Tartaar
Origineel Lea & Perrins recept

Steak Tartaar

Voorbereiding: 25 mins

Kippenspies met avocado-salsa en pitabrood
Origineel Lea & Perrins recept
Spareribs met BBQ glaze
Ingezonden door een fan

Spareribs met BBQ glaze

Voorbereiding: 45 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *