• 45
    min
    Voorbereidingstijd
  • 4
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamBrigitte De Paepe
  • Type receptPasta
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHoofdgerecht
  • IngrediëntenPasta
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • 3 ajuinen fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes in kleine blokjes
  • 4 blikken tomatenblokjes met basilicum
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • Peper
  • Zout
  • olijfolie voor bakken
  • 40gr boter
  • 40 g bloem
  • 0,5L melk (kamertemperatuur)
  • 200 g gemalen kaas
  • Nootmuskaat

Stappen

  1. Bolognaisesaus:
  2. Bak ajuin en knoflook tot het glazig is.
  3. Voeg gehakt toe en prak fijn met een vork.
  4. Giet het geheel over in een grote kom.
  5. Voeg daarbij de tomatenblokjes en warm op.
  6. Goed doorroeren.
  7. Bak intussen (in de gebruikte pan) de courgetteblokjes aan en giet ze bij het gehakt/tomatenmengsel.
  8. Kruid met peper en zout en doe er enkele druppels Worcestersaus bij.
  9. Hou dit mengsel warm.
  10. Bechamelsaus:
  11. Boter laten smelten.
  12. Bloem doorroeren en laten doorbakken tot er een biscuitgeur ontstaat.
  13. Giet al roerend de melk erbij (beetje bij beetje).
  14. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  15. Zet van het vuur en voeg gemalen kaas toe.
  16. Goed roeren.
  17. Maak de lasagne in een vuurvaste schotel.
  18. Klein laagje bechamelsaus op de bodem.
  19. Laag lasagneblaadjes.
  20. Laag bolognaisesaus.
  21. Laatste 2 stappen 2 keer herhalen.
  22. Na de laatste laag bolognaisesaus afsluiten met bechamelsaus.
  23. Beetje gemalen kaas erover voor een korstje.
  24. 30 min in voorverwarmde oven op 180 graden.

Gelijkaardige recepten

Tortellini met tuinbonen
Ingezonden door een fan

Tortellini met tuinbonen

Voorbereiding: 10 mins

Penne Arrabiata met mozzarella en raketsla
Origineel Lea & Perrins recept
Tagliatelle Cathy Peiremans
Ingezonden door een fan

Tagliatelle Cathy Peiremans

Voorbereiding: 20 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *