• 20
    min
    Voorbereidingstijd
  • 4
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamDanny Vande Vyvere
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHapjes
  • IngrediëntenGroenten
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 groot blok mozzarella (geen bolletjes)
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • 3 grote rijpe vleestomaten
  • 1 middelgrote ui
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes look
  • Olijfolie
  • Peper/zout
  • Pizzakruiden
  • Sneden wit brood

Stappen

  1. Snij de aubergine in gelijke schijfjes van iets minder dan 1 cm dikte.
  2. Pel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Hak de teentjes look fijn evenals de basilicumblaadjes (de hoeveelheid die je zelf wenst).
  5. Stoof de ui aan in hete olijfolie, doe er dan de tomaat bij en wat later de look, kruid met peper en zout.
  6. Bak op een matig vuurtje tot het meeste vocht weg is en je een vaste tomatensaus hebt (laat maar even pruttelen).
  7. Inmiddels bak je ook de aubergineschijven in hete olijfolie tot ze wat zacht zijn (pas op niet TE zacht). Je kunt ze ook in een grillpan bakken.
  8. Snij de mozzarella in schijfjes van 1/2 cm.
  9. Neem de ovenschaal en leg daarop de aubergine schijven, die je besprenkelt met de Lea & Perrins Worcestersaus, dit is het geheime ingredriënt😉
  10. Daarna een laagje tomatensaus en dan het schijfje mozzarella erover.
  11. Kruiden met peper, zout en wat pizzakruiden (pas op: pikant).
  12. 5 minuutjes onder de grill van de oven tot ze een mooi bruin korstje krijgen (mogelijks iets langer of korter naargelang de sterkte van de grill). Pas op: laat niet verbranden!
  13. Snij met een glas (dezelfde diameter als de aubergineschijven) schijven uit de sneden wit brood.
  14. Bak die in wat olijfolie aan, tot ze lekker krokant zijn, strooi er wat grof zout op.
  15. Leg de auberginecreatie op het brood en dien WARM op met eventueel nog wat overgebleven tomatensaus ernaast.

Gelijkaardige recepten

Thaise vissoep
Origineel Lea & Perrins recept

Thaise vissoep

Voorbereiding: 45 mins

Zeetongfilet met limoen en Lea & Perrins saus
Origineel Lea & Perrins recept
Tagliatelle Cathy Peiremans
Ingezonden door een fan

Tagliatelle Cathy Peiremans

Voorbereiding: 20 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *