• 10
    min
    Voorbereidingstijd
  • 4
    per
    Porties
  • Gebruikersreview: Geen commentaar
  • Gebruikersscore

Receptenoverzicht

  • Inzender naamSid frisjes van Coolinary
  • MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
  • GerechtHapjes
  • IngrediëntenVis
  • Aantal personen4 personen

Ingrediënten

  • 50 ml vodka
  • 100 ml tomatensap
  • 10 ml citroensap
  • Enkele 'dashes' Lea & Perrins Worcestersaus
  • Tabasco (naar smaak)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Snuifje selderijzout
  • 18 opgelegde mosseltjes

Stappen

  1. Vul één deel van een boston shaker met ijsblokken en voeg de ingrediënten toe.
  2. Opgepast, we gaan de Bloody Mary niet shaken, maar ‘rollen’.
  3. Schik de oesters (in hun halve schelp) op het grof zout. Giet de inhoud van je shaker voorzichtig in het tweede deel en herhaal dit nog 3 keer. Sprenkel Worcestersaus over de oesters.
  4. Voel je jezelf heel zelfverzekerd, dan kan je dit met de nodige flair doen.
  5. Serveer je Bloody Mary in een groot met ijsblokken gevuld glas.
  6. Werk af met een takje selder en – waarom niet – twee reepjes uitgebakken spek.
  7. Voor de mosselshots verdeel je de Bloody Mary over 6 kleine glaasjes.
  8. Voeg aan elk glas een prikker toe met 3 opgelegde mosseltjes.
  9. Werk af met fijngesneden bieslook en een extra druppel Lea & Perrins.

Gelijkaardige recepten

Omurice (Japanse omelet) met Worcestersaus
Ingezonden door een fan
Lea & Perrins Gerookte tonijn
Ingezonden door een fan
Lea & Perrins Gaspacho
Ingezonden door een fan

Gaspacho

Voorbereiding: 20 mins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *